Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболистите ни победиха Германия, остават в играта

Снимка: Архив
  Националният отбор на България по волейбол запази второто си място в Група “В” и съхрани шансовете си за класиране на финалите на Световната лига след успех с 3:1 над Германия в Бремен.
 
Играчите на Радостин Стойчев спечелиха първите две части с 26:24 и 25:22, отстъпиха в третата с 20:25, но грабнаха победата след 25:23 в четвъртия гейм. С първия си успех като гост за тази година българите взеха реванш за съботното си поражение с 2:3.
Германия: Патрик Щурвалд, Йохен Шьоопс, Роберт Кром, Себастиан Шварц, Щефан Хюбнер, Макс Гюнтьор - Маркус Щоервалд-либеро

България: Андрей Жеков, Цветан Соколов, Матей Казийски, Тодор Алексиев, Теодор Тодоров, Виктор Йосифов - Владислав Иванов-либеро
 
След мача Радостин Стойчев сподели:

"Ключът в този мач бе в посрещането в първите два гейма. Играхме наистина добре на този елемент и това беше в основата на самоувереността ни. След лошия ни старт в третия гейм се фокусирахме върху четвъртия.
Показахме наистина по-добра игра в сравнение с вчера. Започнахме от началото и играхме така, както в третия и четвъртия гейм вчера”, добави звездата на отбора Матей Казийски, който бе капитан в отсъствието на Владимир Николов.

/Б.Н./
По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна