Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разследват нелегален старчески дом във Врачанско

Институциите във Враца разследват нелегален старчески дом във врачанския Балкан. Домът се е помещавал на последния етаж на почивна станция, която работи като частен хотел.

Сигналът за дейността на нелегалния старчески дом е подаден до Общинския инспекторат и регионалната структура на Агенцията по безопасността на храните от Министерството на труда и социалната политика.

При проверката в хотела от инспектората са установили четирима възрастни хора, някои от които са със старческа деменция. Те са обитавали добре обзаведени стаи, но при лоша хигиена. В обекта не е открит медицински персонал, а пенсионерите са били без здравни книжки.

Установено е още, че храната не е приготвена на място, а е транспортирана от гостилница във Враца в нарушение на санитарните норми.

Клиентите на нелегалния старчески дом са набирани по интернет чрез обява, която предлага настаняване и грижи за лежащо болни и хора с деменция срещу 500 лева на месец. Обяви за нелегалния старчески дом от години има разлепени и на публични места във Враца.

По публикацията работи: Ива Антонова - кор. на БНР във Враца
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна