Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава делото срещу бившия социален министър Емилия Масларова

Снимка: БГНЕС

В Софийския градски съд продължава делото срещу бившия социален министър Емилия Масларова. В Софийския апелативен съд пък трябва да започне по същество процесът срещу бившия изпълнителен директор на Националната агенция за приходите Мария Мургина.

Заради злоупотреби с пари за ремонт на социалния дом в Стара Загора е на съд Емилия Масларова, заедно с един от бившите си заместници и с все още настоящия главен секретар на ведомството плюс трима бизнесмени. С разпити във връзка с обществените поръчки за ремонта, който често бива наричан "златен" продължава мегаделото от групата "знакови".

Софийският апелативен съд трябва да обсъди поръчаната медицинска експертиза за здравословното състояние на екс данъчен номер едно Мария Мургина. Тя се разболя при тръгване на делото на втората инстанция, където обжалва 4-годишната си активна присъда.

Пак пред апелативни магистрати, но този път по протест на прокуратурата срещу оправдателните им присъди, ще застанат т. нар. "братя Галеви". Те трябва да изслушат разпитите на последните свидетели и финалните пледоарии по делото. Съдът определи утрешния 7 юни за финален за това, също знаково, дело.

По публикацията работи: Силвия Великова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени