Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йордан Бакалов: Премиерът е заложил принципа на „Разделяй и владей” в МС

Снимка: БГНЕС

Този Министерски съвет е за първи път на принципа „Разделяй и владей” и явно министър-председателят е заложил такъв принцип. След като двама вицепремиери не се разбират, постоянно са в противоречия, така е и с министрите, няма как при това положение да се даде положителен резултат във време на криза. Това заяви председателят на парламентарната комисия по правата на човека, вероизповеданията, жалбите и петициите на гражданите и депутат от Синята коалиция Йордан Бакалов в предаването „Неделя 150”.


В петък Бакалов подкрепи Закона за отнемане на имущество, придобито по престъпен начин, тъй като според него този закон е един от сериозните аргументи в битката срещу организираната престъпност и незаконно придобитите доходи. Депутатът заподозря вицепремиера Цветан Цветанов като причина по време на гласуването на закона в пленарна зала да отсъстват голяма част от депутатите на ГЕРБ. Може да се каже, че този закон е неговият удар срещу Попова. След като това е първият закон от две години управление на ГЕРБ, който не е подкрепен от управляващото мнозинство, знаейки, че досега винаги са гласували единно, а пък сега видите ли 45 човека отсъстват, което за мен определено говори, че е бламиран целият Министерски съвет, а не само Попова, защото тя е просто водеща по този закон, каза той.

Моята препоръка към Цветанов е, че не трябва да пречи. Това е проста аритметика. Ако колегите от ГЕРБ бяха в залата, законът минаваше, обясни още Бакалов.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени