Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Павел Шопов: Оценката на „Атака” за работата на правителството е незадоволителна

Снимка: БГНЕС

Оценката на „Атака” за работата на правителството е незадоволителна. Това каза заместник-председателят на Народното събрание Павел Шопов в предаването „Преди всички”. Това Народно събрание започна с изключително голям кредит на доверие. Всички българи се надяваха да се променят генерално нещата. Дадоха обещание за генерална смяна в държавата, но това не стана. Въпреки че се постигна нещо много важно - най-после паднаха от власт партии, които доведоха страната до ръба на катастрофата, коментира той.
В този вот участват ДПС, БСП и сините и никой не ни е канил, нито във формулирането на мотивите за вота, нито за това да го подкрепим. Много съществено нещо за този вот е, че и той, както и много други вотове до този момент, не е подготвен и не цели действително свалянето на правителството и инициирането на нови избори. Това не го желаят явно нито от БСП, нито ДПС, нито от Синята коалиция. На тях дори и това статукво им е изгодно. Това е и една от причините, поради които ние критикуваме правителството на ГЕРБ и сме недоволни от неговата политика, каза политикът.
Шопов заяви, че проблемите в управлението на ГЕРБ, с които „Атака” не може да се примири, са много. По думите му не е вярно, че националистите безрезервно подкрепят ГЕРБ. Хиперболизират се размерите на тази наша подкрепа, каза Шопов. Той припомни, че „Атака” са обявили, че ако ГЕРБ не са радикални, ако не се справят с позициите и с това, което е останало като наследство от Тройната коалиция, ако не направят добра реформа, ако не направят решителна промяна в институциите, те ще се провалят и безславно ще минат в историята, както другите преди тях. Шопов отрече и правителството на ГЕРБ да е най-лобисткото. В предишни парламенти има много по-уродливи проявления, в много по-големи размери от сегашното правителство, каза зам.-председателят на Народното събрание.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна