Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Второ нулево реми за "Левски" в Австрия

Футболистите на "Левски" не успяха да вкарат гол във вратата на чешкия "Словачко" в контрола в Австрия
Снимка: bgfootball.com

 

"Левски" завърши 0:0 срещу 12-ия в чешкото футболно първенство "Словачко" в контрола, играна в австрийската база Линдабрун. Така във втори пореден мач възпитаниците на Георги Иванов не успяха да реализират попадение след 0:0 и срещу руския "Амкар" Перм в сряда. Дебют за софиянци направи шведският централен бранител Ларс Рисп, който кара пробен период в състава.

Двубоят нямаше особени футболни достойнства с малко положения пред двете врати. В средата на първата част Христо Йовов можеше да открие след пас на Даниел Младенов, но ударът му беше блокиран пред голлинията от защитник на съперника. В 36-та минута Божидар Митрев пък спаси сигурен гол. Либор Дошек получи пас в пеналта и шутира по тревата, но Митрев се инстинктивно и с плонж успя да избие в корнер. Малко преди почивката Младенов отправи опасен удар от границата на пеналта, но Мирослав Филипко спаси.

След почивката двата отбора си размениха по една греда. В 53-та минута Сержиньо Грийн нацели страничния стълб на вратата на "Словачко" с глава след центриране от корнер. 8 минути по-късно пък след дълго центриране в наказателното поле Дошек надскочи излезлия неразчетено Митрев и засече към опразнената врата, но Рисп в последния момент с глава успя да избие в напречната греда и да спаси попадение в мрежата на "Левски".

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна