Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСДП ще подкрепи кандидата на Синята коалиция за президент

Снимка: Венелина Попова

БСДП ще подпише предизборно споразумение със Синята коалиция за издигане и регистриране в ЦИК на обща кандидатура за президент и вицепрезидент. Това съобщи на пресконференция в Стара Загора Йордан Нихризов след проведения на Бузлуджа Национален комитет на партията.

За местните избори БСДП ще издига свои кадидати и листи или ще участва в коалиции в зависимост от ситуацията в съответните региони.

На въпрос на БНР възможно ли е при загуба на президентските избори БСП да се разцепи, Йордан Нихризов отговори, че ако това се случи, ще бъде по-скоро по икономически интереси. Онези, които досега са се отделили от партията, лидерът на БСДП сравни с "мухи, които изгарят след като се уморят да гравитират около лапмата".

Издигането на Ивайло Калфин за кандидат за президент на социалистическата партия, Нихризов коментира така:

Тенденцията "Първанов" свършва своя мандат. Това е тенденцията на хората, пряко свързани с ДС, тенденцията "Гоце". Ако господин Калфин, който се води за човек с европейско мислене и социалдемократ, стане президент, мнозина се надяват да внедрят едно модернизирано лице на нова партия. Аз лично съм песимист. Ако това е новият проект на ДС, тъй като в момента имаме един проект, в който на власт е народната милиция, а в опозиция е управление на ДС, това няма да бъде крачка напред в нашето развитие.

По публикацията работи: Венелина Попова - кор на БНР в Стара Загора

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна