Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дни на класиката в Балчик 2011

Музикантът на 2010 година - цигуларят Веско Ешкенази отново ще свири в Балчик
Снимка: PR

От 29 юли до 6 август на открити сцени край морето ще се проведе второто издание на фестивала Дни на класиката в Балчик.

Мартин Пантелеев

Откриването в петък вечер е с концерт на Софийската филхармония под палката на новоназначения главен диригент Мартин Пантелеев. Младият маестро, който до сега заемаше поста на главен гост-диригент, е и артистичен директор на фестивала в Балчик. Амбициите му са гражданите и гостите на Белия град да гледат и слушат през лятото класически концерти на най-високо ниво, които да привличат публиката край откритите сцени без предварителен ангажимент.

Гости на Дните на класиката в Балчик тази година ще бъдат прочутият Юстус Франц - основател на Филхармонията на нациите, виолончелистът Ласло Феньо, пианистите Лида Кънчева и Дерек Хан и др. Рецитали ще изнесат проф.Йосиф Радионов и Зорница Радионова, Людмил Ангелов и Веско Ешкенази, Никола Мило - бандонеон и група Акага, а финалът е с лятна оперна гала, в която Валентина Корчакова, Русалина Мочукова, Марио Николов и Иво Йорданов ще солират на Spirit Ensemble в любими откъси от опери, оперети и мюзикъли.

Чуйте интервюто на Ирена Гъделева с Мартин Пантелеев, излъчено в предаването Приключения в страната на радиото в деня на откриването на фестивала и изпълнение на дуото Веско Ешкенази и Людмил Ангелов.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна