Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алексей Петров и Николай Георгиев - официално в президентската надпревара

Снимка: БГНЕС

С една по-малко станаха днес неизвестните около предстоящите президентски избори. Във Велико Търново официално бяха издигнати кандидатурите на Алексей Петров и Николай Георгиев за президент и вицепрезидент. Зад тандема стои инициативен комитет "Единение и екипност", както и граждански сдружения. В инициативния комитет е и Душана Здравкова, спрягана до днес за вицепрезидент.

Преди официалното представяне на кандидатурите, Николай Георгиев заяви в интервю за "Преди всички", че идеята на тандема  е да бъде алтернатива на партиите на прехода. За нас изборите са възможност за представяне на алтернативни идеи, каза Георгиев. Според него не е нормално толкова късно да бъдат обявявани кандидатурите на някои партии за президентските избори.

По късно, в интервю за предаването "Нещо повече" по "Хоризонт" Алексей Петров каза, че изборите не са негова битка, а битка на избирателите. "Защото България се намира в трудна ситуация и президентските избори са една възможност. Възможност гражданите да вземат преломно решение", допълни Петров. "Винаги съм показвал уважението си към държавните институции", така той отговори на въпрос защо започва кампанията си от сградата на Учредителното събрание във Велико Търново.

Цялото интервю на Силвия Великова с Николай Георгиев чуйте в звуковия файл.

Цялото интервю на Диана Янкулова с Алексей Петров чуйте в звуковия файл

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна