Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Броят на жертвите на урагана "Айрин" достигна 44

Снимка: ЕПА / БГНЕС

Броят на жертвите на урагана Айрин в Съединените щати достигна 44. Над 5 млн. домакинства и бизнес обекти по източното крайбрежие все още са без ток. Ню Йорк се завръща към обичайния ритъм на живот. В щатите южно от него започна разчистване и оценяване на щетите. Над 300 000 души, евакуирани от райони на Ню Йорк, вече може да се завърнат вкъщи. Някои части от Северна Каролина обаче все още са недостъпни. Скот Снайдър от американския Червен кръст предупреди, че нивото на някои реки все още се покачва.

Някои реки придойдоха през нощта и нивото им продължав да се покачва, нивата на други вече спадат, а при трети може да се очаква ново покачване през следващите дни. Времето в момента изглежда добре, така че не очакваме ново влошаване, но все още е много трудно да се правят прогнози.

На север, щатът Върмонт преживя най-тежкото си наводнение от един век. Ню Джърси също пострада сериозно. Американските министри на вътрешната сигурност и на земеделието ще посетят най-тежко пострадалите райони, за да направят оценка на щетите. "Айрин" продължи на север през Източна Канада като тропическа буря.

По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени