Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отбелязваме Световния ден на първата помощ

С празник-демонстрация пред Националния дворец на културата бе отбелязан Световният ден на първата помощ.

Доброволци от младежкия авариен екип на столичната организация на Българския червен кръст заедно с полицаи от КАТ направиха демонстрация на пътно произшествие и оказване на първа помощ за спасяване на пострадали. В световния ден на първата помощ д-р Надежда Тодоровска от Българския червен кръст припомни принципите, които изповядва организацията: 

Това е празникът на първата помощ. Празникът, когато всички ние сме съпричастни към болката и страданието на другия, но също така доказваме, че можем да помогнем. Защото само да искаме да помогнем не е достатъчно. Нужно е да се научим да го правим и Българският червен кръст организира много курсове за различни нива по сложност, от които различни хора от различни групи от населението да могат да се обучат по първа помощ. Навсякъде може да се случи и ние всички заедно можем да помогнем.

Около 10% от българите са обучени в основните познания за оказване на първа помощ като активните доброволци в Българския червен кръст са повече от 13 000 в цялата страна. Близо 6000 от тях са младежите.

По публикацията работи: Виолета Ашикова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна