Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Пирински: Изборите не са основание за парламентарна ваканция

Снимка: Архив
 

  Зададох на премиера питане докъде е стигнала работата по Националната програма за развитие. Графикът на правителството по първия етап трябваше да приключи до края на май с приемане на етапа от разработката, който дава първият вариант на тази визия , каза в предаването "Неделя 150" депутатът от БСП и заместник-председател на Народното събрание Георги Пирински. По думите му, председателят на НС Цецка Цачева върнала питането с аргумента, че на този мой въпрос е отговорено миналата година. Оказа се, че въпросът ми въобще не стигнал до министър – председателя. В случая има много ясен пример на отклоняване на конституционното право на всеки народен представител да задава въпроси на министрите, така Георги Пирински отговори на въпроса за политическия чадър от страна на Цачева върху премиера Борисов.

  По повод предстоящите президентски избори, Георги Пирински каза, че кандидатът за президент трябва да представи на първо място защита на конституционния модел на държавата така, както е приета преди 20 години, защото има едни стремеж всички разочарования на българския гражданин да бъдат прехвърлени върху Конституцията.

  Според Георги Пирински не е редно местните и президентските избори да се превръщат в основание за ваканция на парламента.

 Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

 

 

 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна