Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов откри обновената градска част на Шумен

Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова откриха в Шумен обновената градска част, точно година и два месеца след като Борисов направи първата копка. Над 5 млн. лв са инвестирани в подобряване на градската среда по проект, финансиран от Оперативна програма "Регионално развитие".Премиерът връчи на кмета Красимир Костов Акт 15 и на проекта за подобряване на водния цикъл на Шумен. Министър-председателят честити на шуменци успешните инвестиции, които са в размер на 50 млн. лева. 

През 2011 г в региона са стартирани инвестиции за над 140 млн. лв., каза министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова:

Пътя Силистра –Шумен, Шумен – Карнобат, отсечката от магистрала „Хемус”, която вече е факт и реално започва реконструкцията и изграждане на тази част от пътя. Това е финансиране в размер над 120 млн. лв. което започва сега и което изграждане е изключително важно за развитието на региона

Проекти по европейски програми ще се реализират и в сферата на образованието и културата. Ще се изградят центрове от семеен тип. Над 3 млн. лв. ще се вложат в туристическите обекти в региона. Сред тях е и Мадарския конник.

Лиляна Павлова заяви, че във ведомството няма забавяне или спиране на плащания по Оперативна програма "Регионално развитие" към общините.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени