Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВР: Няма отвлечени деца в Ямбол

Снимка: Архив

Слуховете за отвличане на ромски деца в Ямбол са злонамерени и неверни, съобщиха от полицията. От Областна дирекция на МВР призоваха жителите на кварталите „Райна Княгиня” и „Георги Бенковски” да спазват обществения ред и да не се поддават на провокации.

Около обед в училище „Д-р Петър Берон”, в което учат предимно ромски деца, отшили притеснени родители. Част от тях били в нетрезво състояние. На въпрос на директорката какво искат отговорили, че от полицията са ги изпратили да си приберат децата, тъй като рокери отвличали ромски деца. В района на училището е спокойно, но децата са си отишли по домовете, съобщиха от училището. До момента в Ямбол не е имало инициденти. В мирния протестен митинг сноснощи участваха около 200 души, които около 21 часа се разпръснаха.

След поредица сигнали за инциденти, които се оказват фалшиви, От МВР публикуваха призив към гражданите да не се поддават на злонамерени слухове за напрежение. От министерството се надяват да бъде запазено спокойствието и етническата толерантност

При нужда гражданите могат да проверяват информация за установяване на достоверността на сигналите на тел.112.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени