Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

РЗС иска оставки в МВР заради запис с Вучков

Снимка: БГНЕС

Записът на РЗС, представен на пресконференция пред журналисти е направен миналия петък, ден преди заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност. От РЗС обясняват, че записът бил приет от пресцентъра им. Донесли го двама млади служители на МВР /30-35 г/, единият се представил като член на кабинета на Вучков. На въпрос дали ги е видял Янев отговорил отрицателно - бил на заседание. Двамата, които донесли записа твърдели, че били недоволни от управлението на вътрешното министерство и че там и искали промяна. 

На записа се чува разговор с превод на руски. От РЗС обърнаха особено внимание на онази част от записа, където се чуват думите "Кирил Рашков беше евакуиран от нас с цялата му фамилия, след това пожела да отседне в курорта Боровец".

На кого в Русия докладва и.д. министърът на вътрешните работи ден преди заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност? Защо той и главният секретар излъгаха, че МВР не е пазило цар Киро, след като дори са му изпълнявали прищевките да го крият в планинските курорти? Вярно ли е , че операцията по укриването на цар Киро струва 100 хил. лева? От РЗС уточниха, че тази информация е от хората, които донесли записа. И защо уж адекватните действия на полицията се изразяват в арестуването на 150 души всеки ден, но сред тях не е цар Киро?, питат РЗС, наричайки Кирил Рашков "храненик и галеник на държавата". От РЗС поискаха оставката на вътрешния министър Цветанов и на и.д. вътрешен министър Веселин Вучков. Искат и незабавно свикване на парламента по случая.

Още информация на репортера Андрей Борисов - в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна