Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сезонът на Радиооркестъра започна с "Хит симфонизъм"

Валя Дервенска и Емил Табаков приемат овациите в първия за сезона концерт на Радиооркестъра
Снимка: В.Балевска

Поради започналия ремонт на зала "България", първият концерт за сезона на Симфоничния оркестър на БНР под диригентството на маестро Емил Табаков беше в зала 1 на НДК. Заглавието "Хит симфонизъм" ни води и към идеята това да бъде концерт с класически шедьоври: прозвучаха Рапсодия от Веселин Стоянов, Цигулковият концерт на Брамс със солистка младата цигуларка Валя Дервенска и Симфония №3 "Ероика" от Бетовен.

На пресконференция преди откриването на сезона ръководителят на Дирекция "Музикална продукция и състави" в БНР и главен диригент на Радиооркестъра Емил Табаков отбеляза желанието на екипа му сезонът да пострада възможно най-малко от затварянето на единствената качествена концертна зала в столицата поне до Нова година и изрази надеждата си публиката и музикантите да успеят да преодолеят препятствието с достойни "бутикови" концерти, заложени в програмата на оркестъра още през пролетта. Следващите 4 концерта ще бъдат в Първо студио на БНР, а оркестърът ще свири отново в НДК точно преди Коледа.

Програмата на абонаментните цикли на Симфоничния оркестър на БНР вижте тук. Билети и абонаментни карти могат да се закупят от касата на "Кантус Фирмус" в билетния център на НДК.

Чуйте акцентите в програмата на Радиооркестъра според маестро Табаков.
По публикацията работи: Алегро виваче
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна