Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейбол: "Левски" се цели в тройката

Георги Петров е амбициран да развие талантите в "Левски волей" и да спечели поне бронзовите медали в първенството
Снимка: БГНЕС

 

Старши треньорът на мъжкия волейболен "Левски Волей" Георги Петров заяви, че личната цел, който си поставя за новия сезон, екласиране на отбора в челната тройка.

"Клубното ръководство ми постави за цел изграждане на отбора и развиване на младите състезатели. Моята лична амбиция обаче е място в тройката. Наясно съм с възможностите на съперниците ни и смятам, че това е реално", коментира Петров два дни преди старта на новата кампания в Суперлигата на НВЛ.

"Сините" приемат "Марек Юнион-Ивкони" на 14-ти октомври от 17,00 часа.

"Картотекирахме 14 състезатели в отбора. За съжаление не успяхме за запазим ядрото. Съставът ни почти изцяло е променен. Само трима-четирима играчи бяха при нас и през миналия сезон", каза наставникът на "Левски".

Георги Петров ще разчита през новия сезон на разпределителите Георги Братоев, Стефан Стоянов и Георги Топалов, на диагоналите Иван Дамянов, Цветан Петров, Жани Желязков, на центровете Василий Петров, Денис Чавдаров, Венцислав Трифонов, на посрещачите Симеон Александров и Иван Латунов, на либерото Ивайло Лалов. В състава са включени и юношите Димитър Маринков и Златко Кьосев.

Петров очаква интересно първенство с основен фаворит "ЦСКА".

"Очаквам по-оспорван шампионат. Силите на доста от отборите като физика са изравнени. Именно затова към срещите ще трябва да подхождаме и с хитрост и ум. Изненади не очаквам. Познавам добре отборите и състезателите. "ЦСКА" е на малко по-високо ниво. Може би "Пирин", "Марек" и "Габрово" също са с крачка пред останалите", каза Петров, който отрече, че със състава се готвят националите Красимир Гайдарски и Христо Цветанов.

По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна