Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Войниците на ПНС очакват да превземат Сирт до дни

Снимка: ЕПА / БГНЕС

Бойците, лоялни на Муамар Кадафи, продължават да оказват упорита съпротива в две части на родния град на полковника - Сирт, съобщи Франс прес. Войниците на Преходния национален съвет контролират останалата част от града.

Ракетен огън, стрелба от автоматични и малокалибрени оръжия се е чувала сутринта от двата квартала, където са се укрепили последните сили на Кадафи. Единият от тях е квартал "Долар", разположен в североизточната част на крайбрежния град, а другият - жилищен квартал "Номер две".

Боевете са ограничени до тези два квартала. Смятаме, че ще ни отнеме още три дни, за да ги превземем, заявил командир Яхя ал-Могхасаби за Франс прес. Той обяснил, че войниците на новата либийска власт няма да влязат агресивно в двата квартала, защото там все още има семейства.

Противоречиви информации има за съдбата на един от синовете на Кадафи - Мутасим. Някои от членовете на Преходния национален съвет обявиха, че той е бил заловен в Сирт. Информацията все още не е потвърдена от членовете на съвета в Бенгази.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна