Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спор за компетентността на вещите лица на делото срещу Емилия Масларова

Снимка: БГНЕС

С няколкочасов спор за компетенността и безпристрастността на вещите лица, продължи делото срещу бившия социален министър Емилия Масларова. Адвокатът й Ина Лулчева и защитници на останалите подсъдими в процеса за ремонта на Социалния дом в Стара Загора поискаха съда да смени част от експертите.

Тези вещи лица в хода на досъдебното производство са писали доклад и до прокуратурата, в които дават заключение какви нарушения на закона, от кого били допускани, дават заключения, че се съставяли документи, за да се заблуждават държавните органи, организации, дават заключения за това какъв показателен пример за разхищение и недобросъвестно поведение е бил този случай, което категорично издава пристрастност на страната на обвинението, каза Лулчева.

Тя посочи, че обвинителният акт е писан изцяло въз основа на тази експертиза и всички твърдения за суми, увеличени цени, норми, материали се съдържат единствено в нея.

Съдия Димитрина Ангелова отхвърли искането на защитата и разпореди експертите да бъдат разпитани на заседанието на 14 ноември.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени