Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петър Бунев: Мерките, които предлагат за реформи в БДЖ, са нечовешки

Снимка: БГНЕС
Естествено, че не можем да сме съгласни с мерките за реформиране на БДЖ. Това са нечовешки мерки спрямо хората. Това каза председателят на Синдиката на железничарите на КНСБ Петър Бунев в предаването "12+3".

Не можем да сме съгласни, тъй като се промениха условията. В плана за преструктуриране условията бяха съвсем други и оптимизацията беше разсрочена във времето, а сега това, което трябваше да стане за 3 години, трябва да стане за месец и половина. Това бяха правилата и до преди два-три месеца всеки говореше, че това са условията и ние следвахме строго плана за преструктуриране, допълни той.

Имаме обвинение към мениджмънта, че те не направиха така, че да има повече приходи. Не може да има товари и ние да не ги возим, когато това са пропуснати ползи, ако бяха обслужени всички клиенти, състоянието щеше да бъде съвсем друго, заяви още синдикалистът.

Според Бунев съкращенията може да станат само чрез инвестиции и промяна на технологиите. Никой не предложи промяна на технологията, която след себе си да доведе до по-голяма ефективност. Ние работим по същите правила, а изведнъж трябва само да махаме хора, обясни той.

Синдикалистът обяви, че на този етап все още няма диалог с ръководството.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна