Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Башар Асад заяви, че режимът ще продължи да потушава бунтовете

Сграда на управляващата партия в Сирия беше поразена от снаряди. Нападението беше извършено малко преди изгрев слънце и сградата е била почти празна. Атаката по-скоро е замислена като предупреждение и послание за режима, твърди очевидец, пожелал да запази анонимност.

В същото време президентът Башар Асад заяви, че режимът ще продължи да потушава антиправителствените бунтове. Това ще стане въпреки натиска от Арабската лига, заяви Асад в интервю за британския вестник "Сънди таймс".

"Не става дума за мирни демонстрации, говорим за бойци, а когато имаме бойци - имаме убийства. Ролята на правителството е да се бие с тези екстремисти, за да възстанови стабилността и да защити цивилните граждани. Не можем да ги оставим да правят каквото си искат и да говорим за убийства. Това е нашата работа и точно това правим сега", каза Башар Асад.

Според него, чужда военна интервенция в страната му ще дестабилизира региона и ще бъде "истинско земетресение за Близкия изток".

Арабската лига отхвърли искането на Дамаск вместо 500 наблюдатели в Сирия да бъдат изпратени само 40. Според Арабската организация така радикално ще се промени мирната мисия в страната. По данни на правозащитни организации в Сирия са убити над 3 хиляди протестиращи.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна