Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Руски сайт обяви, че тялото на Живко Жеков е било открито

Снимка: ЕПА / БГНЕС

Спасителите са открили в Охотско море тялото на 50-годишния българин Живко Жеков, съобщи руското електронно издание "Лайф нюз". Информацията, обаче не беше потвърдена официално от руските власти.

Интернет изданието прави уговорката, че е твърде вероятно едно от извадените днес 6 тела на загинали да е на нашия сънародник, тъй като в джоба му е била намерена книга на български език. Други документи не са открити. 

Телата ще бъдат транспортирани с кораб до пристанище "Корсаков" на остров Сахалин, където разследващите ще извършат официално разпознаване.

Днес беше прекратена активната част на издирвателната операция в Охотско море, тъй като беше преценено, че няма надежда да бъдат открити оцелели след катастрофата на сондажната платформа "Колская" в неделя. Освен това към района на трагедията бързо се придвижва мощен циклон.

До момента е потвърдена смъртта на 17 души, 11 от които вече са идентифицирани. Спасени бяха едва 14 души, а 36 се смятат за безследно изчезнали. 

От българското външно министерство съобщиха само, че са в постоянен контакт с руските власти и семейството на Живко Жеков. 

Васко Михайлов - кор. на БНР в Москва










 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени