Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медицинският институт на МВР и Транспортната болница отиват под шапката на ВМА

Медицинският институт на МВР и Транспортната болница вече ще бъдат под шапката на Военномедицинска академия. Това потвърди министър-председателят Бойко Борисов след среща с министъра на здравеопазването Стефан Константинов.

В сряда здравният министър каза, че все още чака отговор от трите ведомства, които имат болници - на отбраната, на вътрешните работи и на транспорта - как ще се преструктурират. На следващата сутрин финансовият министър Симеон Дянков без да чака конкретика обяви промяната, а днес премиерът я потвърди.

Под шапката на военномедицинския институт възнамеряваме да отидат ведомствените болници. Така ще има едно управление, една администрация и всички ще имат възможност за най-добро лечение., каза Борисов.

Началникът на ВМА генерал-майор Стоян Тонев обясни, че по проблема се работи още от август:

Отделни звена да станат търговски дружества към Министерство на отбраната. Друг е въпросът, че беше взето решение това да бъде ускорено и до 1 юли трябва да се направи ясна и точна сметка кои звена могат да бъдат търговски дружества, тъй като това наистина ще спести един сериозен ресурс.

Разминаването в информацията и фактът, че не здравният, а финансовият министър е обявил промяната, генерал Тонев обясни с това, че здравният министър вчера е получил всички разчети за дълговете с най-малки подробности.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна