Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сблъсъци в Нигерия при протести заради цените на горивата

Снимка: ЕПА / БГНЕС

Нигерийски полицаи са използвали сълзотворен газ и са стреляли във въздуха, за да отблъснат хиляди демонстранти пред сградата на губернатора в северния град Кано, предаде Франс прес. Протестите са част от национална стачка заради цените на горивата.

Огромната тълпа протестиращи се събрала в град Кано, който е административен център на едноименния северен нигерийски щат. Между демонстрантите и полицията избухнали сблъсъци, когато те се опитали да влязат в сградата, седалище на губернатора. Освен това участващите в протеста запалили два микробуса.

Седем души се лекуват от огнестрелни рани, получени при сблъсъците на полицията и демонстрантите в Кано, е съобщил представител на Червения кръст, цитиран от Франс прес.

Засега имаме 14 ранени. Седем от тях имат огнестрелни рани, а останалите са получили наранявания от бой и падане на земята, казал Муса Абдулахи от Червения кръст. Той добавил, че разполага само с данните от една болница и че Червеният кръст ще посети и други болници, за които има информация, че се третират други хора, ранени при сблъсъците.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени