Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветанов обеща наказания в ГДБОП за гафовете при разследването на убийството на Мирослава

Снимка: БГНЕС

Служители на ГДБОП ще бъдат наказани заради гафовете при разследването на убийството на 18-годишната Мирослава Николова от Перник. Това обяви вътрешният министър Цветан Цветанов в телевизионно интервю, ден след протеста в Перник заради пропуски на разследването. Според него грешките се дължат на преумора, а не на небрежност.

Случаят вероятно няма да бъде изяснен докрай заради самоубийството на заподозрян, прогнозира пред "Хоризонт" адвокат Григор Вълков, който над 30 години е работил в системата на МВР.

Образувано е дисциплинарно производство срещу главен инспектор Христо Златков, началник на сектор „Борба с организираната престъпност” - Перник. Това съобщиха от МВР. Дисциплинарното производство е във връзка с постъпили сигнали за поведение, несъвместимо с етичните правила на служителите от МВР при разследването на отвличането и последвало убийство на Мирослава. Сформирана е комисия, която ще проведе дисциплинарното производство и ще даде становище за това, какво наказание да бъде определено на служителя. 

Николай Христов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени