Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Одобрението към Плевнелиев, Борисов и Цветанов расте

Снимка: БГНЕС
През януари президентът Росен Плевнелиев е увеличил доверието към себе си в сравнение с измерванията преди президентските избори. Оттук нататък ще видим какво би добавило или отнело от рейтинга му неговата дейност като президент. Това заяви в предаването „Преди всички” Юлий Павлов – директор на Центъра за анализи и маркетинг. Според него отсъствието на съпругата му няма да му донесе негативи: Той става симпатичен на публиката с това, че упорито брани семейството си, включително съпругата си. Тя е с неподходящото поведение, но това не може да се отрази на г-н Плевнелиев. Негативите остават в нея, а хората си казват „Тази жена не го заслужава”.

По думите на Павлов, доверието към премиера Бойко Борисов и към вътрешния министър Цветанов се покачва. Най-одобряваните министри пък продължават да бъдат Цветан Цветанов, Николай Младенов и Мирослав Найденов. Според социолога последните полицейски операции няма да повлияят съществено на рейтинга на вътрешния министър.

ГЕРБ и БСП запазват електоралния си потенциал от преди президентските избори, посочи директорът на Центъра за анализи и маркетинг и добави: Малките партии търпят някои промени. „Атака” доста се е разпаднала, не само в периферията, но и в твърдото ядро. Ако сега имаше парламентарни избори, те не биха минали бариерата. Синята коалиция също е под бариерата. РЗС отдавна ги няма, там почти нищо не е останало. Ако гражданското сдружение "България на гражданите" на Меглена Кунева се превърне в партия, има потенциал. Директно включване на партия на Кунева в електоралния въпрос показва, че тя би събрала над 5%, което като стартова позиция е доста добре. Тя би била в следващия парламент, ако сега бяха изборите. Тя би могла да се бори с ДПС за третото място.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна