Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стефан Попов: Политиката на управляващите срещу престъпността е неуспешна

Снимка: БГНЕС

Стефан Попов изпълнителен директор на "Риск монитор" каза в предаването "Преди всички", че е добре, че ДАНС се оттегли от скандали. Дражков не е чак толкова значителна фигура, за да се преувеличава неговата оставка, смята Стефан Попов.

Мисля, че смяната на предишия председател не се отрази толкова добре, не че сегашният е неподходящ, но излишен трус преживя агенцията с отстраняването на Цветлин Йовчев. Той водеше политика на публично отваряне на агенцията в степен, в която една разузнавателна институция допуска това. След него тя потъна в неизвестност, но това не е драма, защото не може да бъде все пред очите на хората, все пак разузнавателна институция е. Развитието на ДАНС е част от развитието на политиката на управляващото мнозинство по отношение на престъпността в България, която политика цялостно може да бъде крититкувана за неуспех.

По отношение на комисията "Боркор" Попов каза, че това е поредният западен имплант в България, който е обречен да не проработи. Тя е взета от Германия. Това е една федерална служба, която се занимава с анализи. Тя няма изпълнителни функции. България няма нужда от подобни неща. Тук средата е дълбоко криминализирана и някакъв си "Боркор" е смехотворна конструкция, която никаква работа не върши, смята Стефан Попов.

Цялото интервю на Силвия Великова по темата можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени