Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нигяр Джафер: ДПС няма да подкрепи Пламен Цеков за управител на НЗОК

Снимка: Архив

Последните назначения на ГЕРБ в сферата на здравеопазването показаха, че ГЕРБ нямат толкова дълга резервна скамейка, както казваха. Всяко ново назначение, според нас, вече служи само за леко поосвежаване на образа на управляващата пария, но тя няма да доведе до нищо по-добро за пациентите и лекарите. Това каза депутатът от Нигяр Джафер в предаването "Преди всички".

Оказа се, че парламентът крие тежката артилерия на ГЕРБ - нещо, което и ние не сме подозирали, защото първо се твърдеше, че хората, които се назначават трябва да са експерти. След три назначения и провали в областта на здравеопазването като министри и шефове на НЗОК тези дни беше назначен четвъртият министър на здравеопазването и ни предстои да обсъждаме четвъртата кандидатура за директор на Касата. Оказа се, че сега управляващите и премиера залагат чисто на партийни кандидатури, което е обрат на мнението му, допълни тя.
Ако Пламен Цеков бъде избран, ще има една много важна задача - да се справи с проблема на финансирането на болниците, да коригира методиката, по която се плащат парите на болниците, обясни Джафер.

Ние няма да подкрепим кандидатурата на Пламен Цеков за този пост, защото нашата позиция е принципна. Ние казахме, че с липсата на цялостна политика в областта на здравеопазването, която и да е личност няма да промени нищо, но ние сме готови да подкрепим демонополизация на Касата, беше категорична Нигяр Джафер.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени