Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станимир Флоров: Оправдателните присъди по делото "Наглите" ще бъдат обжалвани

Снимка: БГНЕС

В коментар за произнесените от съда присъди по делото "Наглите" директорът на ГДБОП Станимир Флоров каза, че ще бъде направено всичко възможно оправдателните присъди, постановени на първа инстанция, да бъдат обжалвани.

И се надявам от обжалванията да има ефект. От това, с което съм запознат, има безспорни доказателства за всеки един от осъдените по делото "Наглите". На въпрос дали, ако бяха намерени парите от откупите, присъдите щяха да са и по-големи, Флоров обясни, че в голямата си част те са похарчени. Лесно и бързо.

Цялата организация е многобройна и сумите са се разделяли на голям брой хора. Реално това са хората, които са имали пряко участие в престъпленията, включително и оправданите. За изхода от делото Флоров каза, че това е нещо, което не се беше случвало. Приветстваме и съда, и прокуратурата всичко да се случи в едни кратки срокове. За тези от престъпния свят, които остават навън, най-вероятно след време ще разследваме техни похищения. Както аз, така и министър Цветанов многократно сме благодарили на колегите за това, което свършиха, по отношение на разкриването на тези тежки престъпления.

В звуковия файл можете да чуете интервюто.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна