Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правителството ще е по-достъпно с развитието на цифровите услуги

Снимка: БГНЕС

Развитата и модерна инфраструктура и цифровите услуги ще позволят на правителството да бъде достъпно и прозрачно, а на обществото - информирано и образовано. Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски при откриването на годишната конференция на Асоциация "Телекомуникации".

Московски изтъкна, че в началото на 2012 г. се е осъществила финансовата и административна интеграция на мрежите на администрацията и е започнала технологичната интеграция на двете мрежи. Планира се да бъде увеличен преносният капацитет на опорната мрежа чрез ново оборудване.

30 общини с над 300 хиляди жители в отдалечени райони на страната ще имат бърз интернет. Търгът за изграждането на мрежата ще стартира в средата на годината, а проектът е на стойност 20 милиона евро.

Председателят на КРС Веселин Божков бе категоричен по време на конференцията, че регулаторната рамка на Закона за електронните съобщения е успяла да дисциплинира големите играчи на телекомуникационния пазар у нас:

Принципът беше "Со благо, со кротце", а там, където нямаше разбиране, или пък някои хора смятаха, че са над държавата, имаше и малко по-твърди мерки.

По публикацията работи: Олга Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени