Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БФС се изплаши, намали наказанието на Присо

Камерунецът Нджонго Присо от ЦСКА изкара повече време при полицаите и линейката на стадиона при досегашния си престой при "червените"
Снимка: БГНЕС

 

Апелативната комисия към БФС намали наказанието на нападателя на ЦСКА Нджонго Присо, наложено за инцидентите по време на мача с "Локомотив" Пловдив от първенството. Наказанието на камерунеца бе намалено от 5 на 2 мача и така играчът ще пропусне само още един шампионатен двубой - срещу
"Славия" другата седмица.

Първоначално Присо бе наказан за 2 мача за червения картон на мача срещу "Локомотив" Пловдив плюс още 5 срещи заради инцидентите в тунела на стадион "Локомотив", за които футболистът дори бе задържан за 24 часа в полицейско управление в Пловдив.

Решението на Апелативната комисия за намаляване на наказанието е взето на база смекчаващи вината обстоятелства, които ще бъдат обявени след седмица.
Санкцията от 1 500 лева за камерунеца остава, тъй като по наредбите на БФС глоби под 5 000 лева не подлежат на обжалване.

Явно членовете на Комисията се изплашиха от протестиращите фенове на ЦСКА в понеделник пред сградата на Българския футболен съюз и набързо намалиха наказанието на камерунеца. Тогава феновете се събраха в градинката пред футболната ни централа и скандираха и обиждаха работещите в БФС в продължение на няколко часа.

Решения на Апелативната комисия по случая Присо:

1. След като Апелативната комисия обсъди всички оплаквания на ЦСКА, изслуша за първи път самия жалбоподател Присо за онова, което се е случило, изслуша и Илиян Василев, придружавал Присо в тунела, изслуша и делегата на мача Тодор Лучев, Апелативната комисия оставя без разглеждане санкцията на Присо от 1 500 лева, тъй като същата не подлежи на обжалване. Обжалвани могат да бъдат само санкции над 5000 лева

2. Апелативната комисия реши частично да намали наказанието на Нджонго Присо от 5 срещи на 2 срещи, при условията на чл. 16 от Дисциплинарния правилник на БФС. Член 16 предвижда възможност да се намали санкцията при наличието на смекчаващи вината обстоятелства, които в случая са многобройни. Мотивите на комисията ще бъдат готови след една седмица. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна