Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шампионът "Академик" - лидер след края на редовния сезон

Баскетболистите на "Академик" завършиха на първото място след края на редовния сезон в първенството
Снимка: БГНЕС

 

Шампионът "Академик" завърши с победа редовния сезон в Националната баскетболна лига за мъже след лесен успех над "Балкан" в Ботевград с 98:49 точки. В срещата интрига нямаше, след като "студентите" поведоха с 26 точки разлика след първата част - 37:11. В последните три минути на мача шампионите поведоха с над 50 точки. За "Академик" шестима играчи завършиха с двуцифрен точков актив, но най-резултатни бяха Ламонт Мак с 20 точки и 8 борби и Бруно Шундов с 19 точки и 11 борби. За "Балкан" с 14 точки завърши Димитър Филипов.

В София "Левски" изигра силно второ полувреме и победи "Черно море" с 93:81 точки. На почивката гостите водеха с 14 точки - 57:43. "Сините" спечелиха второто полувреме с 50:24 точки, като започнаха последната четвърт със серия от 15:2. За "Левски" с 35 точки завърши Арън Харпър, който добави 5 борби и 4 асистенции. 18 точки вкара и Джаред Хауъл. За варненци с 18 точки се отличи Симеон Илиев.

"Рилски спортист" очаквано спечели гостуването си на последния "Черноморец" със 102:70 точки. В края на мача играчите от Самоков поведоха с 35 точки - 95:60. За тима на Росен Барчовски най-полезни бяха Христо Захариев със 17 точки, Мартин Маринов и Филип Вукосавлевич с по 15 точки и Анте Билобърк с 14 точки. За домакините Димитър Рошманов вкара 22 точки, а с 16 точки завърши Кирил Павловски.

В Плевен "Ямбол" победи домакините от "Спартак" с 97:83 точки. Момчетата на Иван Чолаков водеха през целия двубой и лесно стигнаха до успеха. За победителите се отличиха Мартин Дурчев с 23 точки, Джон Офоегбу с 19 точки и Тони Гуджино с 15 точки и 8 борби. За "Спартак" Илия Станков вкара 20 точки, а Тодор Тодоров добави 19 точки.

Четвъртфиналите, в които се играе до 2 победи, започват на 1 май. Съперници са:
"Академик" - "Черноморец"
"Левски" - "Спартак" Плевен
"Ямбол" - "Балкан" Ботевград
"Рилски спортист" - "Черно море" Варна
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна