Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Експерти: Присъствието на ДЕА дава отговорите за хванатия кокаин

Снимка: Архив

67 кг кокаин, хванати у нас, е интересен случай, но не е нещо, което да не се е случвало, така журналистът Слави Ангелов коментира в предаването "12+3" акцията, при която в тайник в комбайн бяха открити 67 кг кокаин, изчислен на стойност 100 млн. лева. На цени на дребно този кокаин струва 20 милиона лева. Сега някой ни говори за 100 милн. лева и журналистите го тиражират, без да го проверят, добави журналистът.

По повод другата акция, при която беше заловена цяла смяна от корумпирани миничари на ГКПП "Капитан Андриеево", Ангелов заяви: За тези практики се знае отдавна. Така че аз не съм изненадан.

Според експерта Тихомир Безлов, ако проследим случая, че комбайнът е влязъл във Варна, но е хванат в Русе - тука можем да търсим връзка, че премиерът демонстрира лоялност към Ваньо Танов (директор на Агенция "Митници"). Самият факт как е заловен кокаинът, ми показва, че по-скоро това не е свързано с нова техника. Струва ми се, че присъствието на ДЕА (Американската агенция за борба с наркотиците) дава отговори и това е по сигнал, обясни Безлов, който изчисли стойността на кокаина на 16 милн. лева.

Чуйте разговора в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени