Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ювентус" шампион на Италия за 28-ми рекорден път

Футболистите на "Ювентус" полудяха от радост след спечелването на 28-та титла на Италия
Снимка: БГНЕС

 

"Ювентус" спечели шампионската титла на Италия за рекорден 28-ми път в клубната си история. В среща от 37-ия предпоследен кръг на Серия А грандът от Торино победи с 2:0 като гост "Каляри" и вече е недостижим на върха в класирането един мач преди края.

Пред близо 10 хиляди зрители черногорецът Мирко Вучинич откри резултата в полза на гостите още в 6-та минута на срещата, а Микеле Канини си вкара автогол четвърт час преди края. При последния съдийски сигнал запалянковците на "бианконерите" нахлуха на терена, за да отпразнуват златните медали заедно с водения от Антонио Конте тим. През настоящия сезон "Ювентус" все още няма нито едно поражение - 22 победи и 15 равенства.

Големият съперник на "Ювентус" и миналогодишен шампион "Милан" загуби с 2:4 от "Интер" в дербито на Милано. С хеттрик за "нерадзурите" се отличи аржентинецът Диего Милито, а 2 от попаденията му бяха реализирани след изпълнение на дузпа. "Интер" губеше с 1:2 на почивката, но головете на Милито и Майкон обърнаха развоя на събитията изцяло в полза на символичния домакин. Двете попадения в полза на "росонерите" бяха реализирани от Златан Ибрахимович. Едното от тях дойде в края на първата част след отсъждане на спорна дузпа. Шведският национал Ибрахимович е на първо място в класирането при голмайсторите с вкараните до момента 28 попадения.

Кръг преди края на шампионата "Ювентус" има 81 точки, докато "Милан" е със 77. Титлата на Италия е първа за "Ювентус" от 2003-та година насам, след като на два пъти шампионският трофей беше отнет от торинци заради уреждане на мачове.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени