Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стойчо Младенов: ЦСКА се готви за две жестоки битки

ЦСКА ще стане шампион ако победи Литекс в събота.

Това заяви старши треньорът на червените Стойчо Младенов два дни преди мача от предпоследния кръг в шампионата на А футболна група.

"ЦСКА е убедителен лидер и ще се задържи на тази позиция. Направихме един слаб мач в Перник, но това е само един мач и не може да даде оценка за свършеното от момчетата през сезона. Те достигнаха със собствени сили до там, а не с помощ от други отбори. Излизаме срещу най-добрия футболист на България за всички времена - Христо Стоичков. Той е голям треньор и голям човек, а Литекс е добре организиран клуб. Ако победим, ще станем шампиони. Ще изорем тревата, за да вземем титлата. Сред водещите отбори има изравняване, но червената фланелка и емблемата на ЦСКА стряскат някои хора в съня им. Именно те ни дават предимство. Трябва да проявим армейския дух и да покажем агресия, за да спечелим двата мача до края", заяви Младенов на пресконференция преди мача.

Стойчо Младенов ще остане на трибуните за мача от предпоследния кръг на първенството, след като беше наказан от Дисциплинарната комисия за интервю след двубоя срещу Миньор в Перник. Тогава той обвини открито съдията Таско Тасков, а освен това изрази съмнения във феърплея на мача на Миньор срещу Лудогорец. 

"Чудя се дали изобщо да коментирам тази тема. Всички видяха, че Миньор излезе с юноши срещу Лудогорец, а аз като го казах, стана голям проблем. Това отново доказа, че има тенденциозно отношение към ЦСКА. Представяте ли си това да се случи в Испания в битката за първото място? Не искам да коментирам тази тема и други отбори. Аз отстоявам със зъби и нокти само позицията на ЦСКА", добави Младенов.

ЦСКА има сериозни проблеми с контузени играчи. Аут до края на сезона са  Карачанаков и Петър Стоянов, а Пламен Крачунов и Апостол попов трябва да претърпят операции. Румен Трифонов също не е съвсем добре, и за него ще бъде преценено в часовете преди мача срещу Литекс.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна