Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тежък инцидент на плаж в Созопол, дете бе премазано от почистваща машина

архив

9-годишно дете е в тежко състояние след инцидент с почистваща машина на централния плаж в Созопол. Трагедията се е разиграла малко след 20 часа снощи.

Машината с включени светлини и сигнална лампа е почиствала пясъка след работното време на плажа. Едно от две деца, оставени без надзор успява да се качи на нея, разказа концесионерът на плажа Кирил Спасов.

„Две дечица на възраст 9 и 10 години тичат след машината, застигайки я в гръб 9-годишното дете се качва върху устройството на трактора и се вози около 2-3 секунди, при което губи равновесие и пада в самото устройство. То представлява хидравличен барабан, който се движи обратно на посока на движението, събирайки отпадъците от плажа“

Усещайки, че има проблем, шофьорът спира машината. Успява да освободи заклещеното дете с подръчни средства. Веднага се обажда на Спешна помощ. Детето е транспортирано до болницата в Бургас с тежки травми.

"Състоянието на детето остава тежко. То е с наранявания на главата и гръбнака", заявиха от областната болница в Бургас, където е настанено пострадалото момче. 

Водачът е тестван, не е употребявал алкохол. Той е с дългогодишен стаж зад волана.

„За първи път имаме такъв инцидент, машината като цяло се движи бавно, на запалени светлини и буркан. Операторът не е видял детето. Апелирам особено родителите на по-малки деца да не ги оставят без надзор, защото понякога се стига и до по-тежки инциденти“, казва Спасов.

„На разположение сме, ако с нещо можем да помогнем на семейството. Молим се за детето, постоянно се интересуваме за състоянието му“, заяви още концесионерът.

Има видеозапис, който е предаден на полицията. Обстоятелствата, довели до инцидента, се разследват.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна