Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Според Йордан Бакалов прокуратурата е на ход по случая "Мирослава"

Снимка: БГНЕС

Депутатът от Синята коалиция Йордан Бакалов, който е член на т.нар. "алтернативна комисия по случая "Мирослава", каза в предаването "Нещо повече", че при разследването не са получили съдействие от страна на министър-председателя, независимо че обещание за такова е имало.

Изводите, които се налагат от разследването, са, че политическото ръководство на МВР не признаваше, че това е отвличане. В резултат на което се загуби време. Другото са низ от грешки на самото професионално ръководство с двата различни плана за действие на ГДБОП в Перник и ГДБОП в София.

В доклада, последвал разследването, се твърди, че основният свидетел и заподозрян за убийството на 17-годишната Мирослава Стойчо Стоев – Чочо, който според официалната версия на МВР се самоуби в дома си, всъщност е бил сътрудник на ГДБОП.

Тази информация е получена от независими източници, каза Бакалов. Самото разследване е проведено така, че доведе до два трагични случая. Оттук нататък прокуратурата е тази, която трябва да завърши разследването. А в самия доклад има препоръки за законодателни промени. Надяваме се да има разум, допълни Йордан Бакалов.

Интервюто с депутата можете да чуете в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна