Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Журналистически награди в памет на Валя Крушкина

Снимка: Архив

БНТ и Общественият съвет на Фонд "Валя Крушкина" са инициатори на Годишни награди на името на журналистката. Учредяването им се обявява днес, на рождения ден на Валя. 

11-и септември е натоварен с много събития, но искаме хората да го запомнят и с още нещо - една стойностна инициатива, каквато е създаването на Годишните награди на името на Валя Крушкина, каза в "Преди всички" Добрина Чешмеджиева, главен редактор на новините на БНТ. 

Нарекохме ги "Валя Крушкина - журналистика за хората", защото именно такава журналистика правеше Валя. Искаме отново да покажем, че можем да бъдем заедно, всички журналисти, независимо от задължителната конкуренция. 
Наградите ще бъдат за материали в печатна медия, електронна медия, онлайн медия, има и раздел "Млад журналист". Валя изключително много държеше на младите колеги и много помагаше на онези, които правеха първите си стъпки.  
Всеки може да направи номинация, самите журналисти също могат да кандидатстват. Форматът е много отворен, гарантира възможност за изява и широко участие и безпристрастна оценка, 
каза Чешмеджиева. Тя изброи част от журналистите, които ще участват в журито - В. Тодоров, С. Великова, В. Стойнев, В. Седларска, В. Николаев, М. Цветанска, Пр. Велкова, Ст. Георгиева.

Добрина Чешмеджиева уточни, че средствата, останали от лечението на Валя Крушкина  – около 90 хиляди лева, ще бъдат използвани единствено и само за лечение на болни деца. Нека никой не си мисли, че ще бъдат използвани за наградите или каквото и да било друго. Така правим нещо изключително важно за Валя и за всички нас, добави Д.Чешмеджиева. 

Още за инициативата - в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна