Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сливенският драматичен театър представя "Почерпки" на британския драматург Кристофър Хемптън

Снимка: Ивайло Михайлов

За първи път в България, на сцената на Сливенския драматичен театър се представя пиесата „Почерпки” на нашумелия британски драматург Кристофър Хемптън. Премиерата тази вечер е в рамките на Есенния театрален салон.

Сливенският драматичен театър представя за първи път у нас пиесата на Кристофър Хемптън „Почерпки”. Преводач на пиесата е гост-режисьорът на спектакъла Петър Кауков. Кристофър Хемптън е един от най-титулуваните британски драматурзи, автор на адаптации на филмови сценарии по известни литературни творби. Най-известен е с филмовата адаптация на романа „Опасни връзки”, която му носи световна слава и „Оскар”, и с номинираната за „Оскар” за адаптацията на „Изкупление”.

В пиесата „Почерпки” на Кристофър Хемптън е представена драмата на съвременния човек в границите на един любовен триъгълник. Изпълнители на главните роли в сливенската постановка са Николай Луканов от Младежкия театър и Николина Янчева и Димитър Костадинов от сливенската трупа. Според режисьора Петър Кауков публиката ще се забавлява с една комедия, в която обаче блестящото остроумие на автора граничи с дълбочината на скепсиса.

По публикацията работи: Щилияна Василева – кор. на БНР в Сливен

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна