Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Барселона" с трудна победа над "Гранада", избяга на "Реал" (Мадрид) с 11 точки

Снимка: ЕРА/БГНЕС

"Барселона" запази стопроцентовия си актив в испанското футболно първенство след трудна победа с 2:0 над "Гранада". Победата е пета поредна за "каталунците" от началото на сезона, но тя не дойде никак лесно. Гостите от Гранада оказаха неочаквано сериозна съпротива и удържаха нулевото равенство до самия край на мача. Първи мач като титуляр за "Барса" след дълго лечение на контузия излезе нападателят Давид Вия. "Гранада" дори можеше да поведе в 86-а минута, след като Фабиан Ореяна бе изведен сам срещу вратаря, но Виктор Валдес запази хладнокръвие и спаси. Минута след това положение Шави най-сетне проби защитата на гостите и вдигна зрителите на крака с мощен удар под гредата за 1:0. В добавеното време Лионел Меси центрира остро и Борха Гомес си отбеляза автогол за крайното 2:0. Победата увеличи аванса на "Барселона" пред шампиона "Реал" Мадрид на цели 11 точки след изиграването едва на пет кръга. "Реал" гостува днес на Райо Валекано.

"Бетис" излезе трети в класирането след победа с 1:0 у дома над изпадналия в криза тим на "Еспаньол". Бразилският защитник Паулао отбеляза единствения гол в 18-а минута. "Еспаньол" има едва една точка този сезон и заема предпоследното място в класирането.

Корейският национал Парк Чу-йон донесе победата на "Селта" с 2:1 над "Хетафе". Парк, който играе в "Селта" под наем от "Арсенал", отбеляза победното попадение в 68-а минута в домакинския си дебют с екипа на "Селта". Преди това двата отбора набързо си размениха по един гол: Аугусто Фернандес вкара за "Селта" в 57-а минута, а две по-късно Абделасис Барада изравни за "Хетафе". В добавеното време нервите взеха връх и старши треньорът на "Селта" Пако Ерера бе изгонен на трибуните за оспорване на съдийско решение, а защитникът на "Хетафе" получи червен картон за удар срещу съперник.

"Сарагоса" победи последния в класирането "Осасуна" с 3:1. Португалският национал Елдер Пощига откри резултата на "Ла Ромареда" още в 4-а минута, но "Осасуна" изравни в 29-а минута чрез Емилиано Арментерос. Домакините стигнаха до успеха след автогол на Давид Тимор Копови в добавеното време на първото полувреме и попадение от дузпа на Апоно в 71-а минута. Поражението остави "Осасуна" на дъното без победа от началото на сезона.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна