Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Интер" излъга "Милан" с човек по-малко

Снимка: БГНЕС

С десет души "Интер" (Милано) спечели градското дерби срещу "Милан" с 1:0.

Росонерите могат да се чувстват ощетени, след като веднъж им беше отменен гол, а и претенциите им за дузпа не бяха уважени от съдията.

Валтер Самуел наказа вратаря Кристиан Абиати в началото на мача, а три минути след началото на второто полувреме съотборникът му Юто Нагамото получи втори жълт картон и трябваше да напусне терена.

Валтер Самуел откри резултата в 6-ата минута, след като наказа неразчетена изява на вратаря Абиати и използва перфектното центриране на Естебан Камбиасо от фаул.

Абиати можеше да подари в началото на второто полувреме нов гол на "Интер", но защитникът Филип Мексес поправи грешката му. От друга страна и Диего Милито не успя да завърши атаката както трябва.

"Милан" се отърси от лошия старт и в 14-ата минута създаде много добра възможност, след като Боян Къркич изпълни фаул.

Домакините постепенно наложиха инициативата върху събитията на терена, но попадение на Рикардо Монтоливо беше отменено заради фаул срещу вратаря на "Интер" Самир Ханданович. След червения картон на Нагамото "Милан" натисна по-сериозно и пропусна няколко добри възможности, но въпреки това "Интер" постигна трета поредна победа в дербито.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени