Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Фортисимо Фамилия" - за любопитните деца и родители

Петър Македонски и Калин Врачански забавляваха малчуганите
Снимка: Фортисимо Фамилия

Класическата музика може да бъде забавна, ако се поднася интересно на децата - така може да се формулира в едно изречение веруюто на екипа, който застава зад новата програма "Фортисимо Фамилия".

Идеята е на създателя на "Фортисимо Фест" и "Фортисимо в клас" - диригентът Максим Ешкенази, подкрепен от фондация "Америка за България". Организацията е в ръцете на Светлина Терзиева - директор на "Фортисимо Фамилия" и цяла компания запалени млади музиканти, които ще представят отделните концерти. Зад идеята застава и Софийската филхармония като партньор.

Първият от осемте предвидени концерта през този сезон беше под мотото "Приказки за тромпет". Рамо до рамо пред децата застанаха водещият Калин Врачански и солистът Петър Македонски - тромпетист в Симфоничния оркестър на БНР. С много закачки и смях те заинтригуваха присъстващите малчугани до такава степен, че дълго след концерта имаше опашка от желаещи да опитат как се свири на тромпет.
 

© Снимка: Фортисимо Фамилия

В препълнената камерна зала "България" децата искаха да се докоснат до тромпета

Следващият концерт от поредицата "Фортисимо Фамилия" е на 24 ноември от 11 часа - наречен е "Приказки за флейта".

Чуйте репортажа на Ирена Гъделева и споделеното от участниците - Калин Врачански, Петър Македонски и присъствали в концертната зала.

По публикацията работи: Алегро виваче
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна