Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Театър "Скала" в Ларнака открива новия си сезон с българска премиера

Снимка: Бранислава Бобанац

Българска премиера ще има тази вечер Кипър. "Танго за... четирима /Сега или никога/” е театралната постановка, с която театър "Скала" в Ларнака открива новия си сезон. Тя продължава силното българско театрално присъствие през тази година в Кипър.

Преводът на пиесата на съвременния руски драматург Валентин Красногоров "Сега или никога", която в Кипър ще се играе като "Танго за... четирима", и музиката към спектакъла са на българския композитор Юри Ступел. Режисьор е Андреас Мелеки – директор на театър „Скала”, популярен кипърски режисьор и актьор, възпитаник на българския театрален институт, тогава ВИТИЗ. Сред танцуващите танго е звездата на театъра и една от най-известните кипърски актриси – българката Моника Мелеки /на снимката в дясно/. Тя е и първата българка, която участва в управлението на Кипър – през декември миналата година бе избрана за общински съветник в Ларнака.

Чрез един любовен четириъгълник пиесата разказва за проблемите в брака, в общуването на всеки един от нас с много смях и размисли, каза Мелеки. 

Новият спектакъл продължава дългогодишното творческо сътрудничество между театър "Скала" и Юри Ступел. В момента в Кипър се играе още една театрална постановка с негова музика - спектакълът за деца „Вълшебната флейта” в театър „Сатирико” в Никозия. Хореографията в него е на Таня Милтенова. Дело на композитора бе и музиката към постановката на „Бай Ганьо”, с която Сатиричният театър гостува на острова в края на септември.

По публикацията работи: Бранислава Бобанац

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна