Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Елеонора Николова: Ще предложим мерки, които да оздравят системата на обществените поръчки

Снимка: Архив

В деня за борба с корупцията, в предаването "Неделя 150" Елеонора Николова, и.д. директор на Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност към МС / БОРКОР/ обяви, че първият проект ще бъде внесен в Консултативния съвет в дните преди Коледа.

Когато говорим за корупция, ние имаме предвид и дейностите, през които тя марширува. Това са обществените поръчки, разпореждането със земя, различните назначения, които се случват. Обществените поръчки е тема на темите. Това, е и най – сериозният упрек, който опозицията има към управляващите. За това първата задача, която БОРКОР получи е да изработи интервенционни мерки в областта на обществените поръчки. Ние скочихме в дълбокото море. Ще внесем проект за мерки, които да оздравят системата. Ще дадем възможност на всички фирми, които искат да се върнат на пазара на обществените поръчки, защото в момента той е много беден. Пазарът на обществените поръчки е монополизиран, каза Елеонора Николова.

В предаването "Неделя 150" Минчо Спасов от НДСВ цитира данни на международни неправителствени организации, който мерят корупцията. Според тях най - висока е корупцията по време на управлението на Бойко Борисов.

Цялата дискусия чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна