Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След Нова година ДПС ще инициира вот на недоверие към правителството

Снимка: БГНЕС

След Нова година ДПС ще търси подкрепа за вот на недоверие на правителството за цялостната му политика. Това потвърди в предаването "12+3" заместник-председателят на ДПС Лютви Местан:

Този вот е неизбежен особено след като ГЕРБ свалиха маските и стана ясно, че нямат никакво намерение да изпълнят и препоръките на ОССЕ за гарантирането на честен, прозрачен изборен процес под формата на радикално променен Изборен кодекс.

Местан смята, че ГЕРБ са загубили правото си на втори мандат и след изборите догодина ще се наложи коалиционно управление. По думите му обаче то може да не е в познатия досега партиен формат:

Към формирането на това правителство ще имат отношение повече политически сили, без това да означава, че те биха участвали в коалиционно правителство в традиционното разбиране, което се състои от вот и за партии. Тук говорим за широко политическо съгласие, което да стои зад едно правителство на националните приоритети, в което имаме министри професионалисти, експерти.

На възпоменателен митинг за жертвите от Възродителния процес в Момчилград заместник председателят на ДПС Лютви Местан предрече реабилитация на коалиционното управление на страната през идната година. Той посочи, че управлението на ГЕРБ е провал и за това партията е загубила правото си на втори мандат. Според Местан, демократичните процеси в страната са застрашени, а един от примерите е готвеният Избирателен кодекс, който давал възможност не само за фалшификации, но и за подмяна на вота.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени