Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Калин Сърменов: На прав път съм

Снимка: БГНЕС

През 2013 година в Сатиричния театър ще работим в две насоки, каза в предаването "12+3" директорът на театъра Калин Сърменов.

От февруари ще започнем да играем постановките от 19:30, удължихме и антракта и ще бъде до 30 минути. Зрителите са доволни от това. Иска ми се те да имат приятно преживяване, когато дойдат в театъра. Ще започнем и голям ремонт на сградата - фасадата и фоайето. Другото основно направление е работата с младите. Вече имаме детски и детско-юношески представления. Иска ми се да възпитаме нашите зрители, но и нашите артисти от малки.

На въпрос за намалените заплати на популярни актьори Сърменов отговори, че не е важно дали него ще го харесват, а дали театърът ще се развива.

Никой не казва, че на някои са увеличени парите. Точковата система започва реално да функционира при нас. Не може човек, който държи репертоара на театъра да получава по-малко пари от хора, които въобще не стъпват там. Докато съм директор, ще отстоявам това нещо. На прав път съм, каза на финала на интервюто Калин Сърменов.

Чуйте разговора в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени