Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

проф. Людмил Георгиев: Никога за ДПС не са гласували повече от половината турци в България

Снимка: БГНЕС

Проф. Людмил Георгиев, бивш член на ръководството на ДПС, университетски преподавател, заяви в предаването " Нещо повече", че атентаторът на Доган е видял, че турското население мизерства, независимо, че се труди много.

И за тези 23 години, независимо от участието на ДПС във властта, техният живот не се промени. Доган и ДПС не са припознати като политически представители на турския етнос в България. Никога през годините за ДПС не са гласували повече от 50 процента от турците в България. Затова не може да се смята, че Доган е идол за турската общност, смята проф. Георгиев.

Продължава недоверието на турците в България към ДПС и към Доган. Той не е сдал ръководството, а преформулира позицията си. Илюзия е да се смята, че Доган се оттеглил от ръководството на ДПС. Напротив. Намеренията за бъдещи коалиции не се отнасят само към ГЕРБ. Незнам защо никой не видя, че на пресконференцията присъстваха само двама заместник- председатели на БСП. Нямаше на други партии. Изолацията на ДПС продължава със страшна сила.

Проф. Людмил Георгиев припомни и самоубийството на Ахмед Емин и го нарече отново знак към Доган, че не върви в правилния път.

В звуковия файл чуйте разговора с проф. Георгиев и анкетата с мнения на софиянци за случилото се на конференцията на ДПС.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна