Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

К. Томов: Организираната престъпност в България е хранителна среда за развитие на тероризъм

Снимка: БГНЕС
Истината е, че организираната престъпност в България е хранителна среда за развитие на тероризъм. Това заяви в предаването "Нещо повече" Калин Томов – секретар на "Движение България на гражданите". Той подчерта, че след атентата в Бургас не са взети никакви мерки, за да не се повтори подобно събитие. Освен това липсва анализ на МВР за сбърканите места в мерките за сигурност, посочи той и добави, че не е ясно и какви мерки ще се вземат оттук нататък. Най-същественото за българските граждани е да се гарантира, че повече такова нещо не може да се случи, категоричен е Томов и добави:

Имаме противоречиви версии от страна на държавните органи за това какво се е случило, какво се е объркало. Те дори не знаят експлозивът какъв е. Проблемът в България е, че ние или имаме съучастници на български терен, които не можем да заловим, което е провал на силите ни за сигурност, или се оказва, че абсолютно безконтролно чужди терористични клетки могат да оперират на българска територия, което отново е провал на българските сили за сигурност.

Особено с признаването на "Хизбула", ние очевидно ставаме страна, която би могла да бъде мишена за тероризъм и ние не предприемаме никакви мерки за гарантиране на сигурността на всеки един български гражданин, подчерта още Томов.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени