Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Местан: Агресията срещу ДПС идва от партии, които искат на всяка цена да съхранят властта си

Снимка: БГНЕС

Агресията срещу ДПС идва от партии, които биха искали на всяка цена да съхранят властта си, защото в лицето на партията те виждат свой основен опонент, каза в предаването "Неделя 150" лидерът на ДПС Лютви Местан. Според него сатанизирането и превръщането на ДПС в склад за негативни оценки има скрит мотив. Местан настоя за пореден път да се реши проблемът с изселниците в Турция без българско гражданство.

Неразбираем е отказът на редица управляващи мнозинства да се реши въпросът със статута на онези граждани на Република Турция родени в България и изселили се в годините 1951, 1968, 1978 – а година при така наречените "изселнически кампании”, припомни Лютви Местан.

На въпрос дали има състезание за "изселническите" гласове, лидерът на ДПС обясни:

Силно е да се каже "състезание за изселническите гласове". Аз бих избрал определението "български граждани, които не по своя воля живеят постоянно извън пределите на родината си". Разбрахме, че по покана на неправителствена организация бивш премиер на Турция се е срещал с все още вицепремиера на Република България  - в това няма нищо противоестествено, каза Местан.

Той коментира и твърденията, че ГЕРБ има пробив в районите на ДПС.

Определих ги като цветните сънища на министър Цвенат Цветанов, каза Лютви Местан.

В предаването "Неделя 150" лидерът на ДПС се обяви за разкриване на собствениците на медии. Той определи като нелепо твърдението, че партията му има медийна империя.

Смятате ли, че може да се определи като партийна една медия, в която не присъства образът на съответната партия. ДПС няма никакво отношение и дори не знам какъв е бизнесът на г-н Делян Пеевски. Сега декларирам тоталната готовност от наша страна да разкрием крайния собственик на всички медии, за да стане ясно кой кой е, заяви Лютви Местан.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна