Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тодор Коларов: Опозицията работеше заедно с управлението

Снимка: БГНЕС

Опозицията работеше заедно с управлението, каза в предаването "Неделя 150" Тодор Коларов от Движение "България на гражданите", който е бивш председател на Комисията за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност.

Защо след като в петък е нямало парламентарен контрол, опозицията доста удобно с управляващите заедно си гласува новия състав на Комисията? Това в никакъв случай не беше спешно. Същата тази опозиция критикуваше закона, казваше, че трябват големи промени в него. Между другото има второ конституционно дело номер едно от 2013 г. за обявяване на противоконституционност на текстовете на този закон. Не можах да разбера защо по този начин съвместно, тихичко и тайничко беше попълнен съставът на тази комисия. Парламентарната опозиция беше не страхлива, тя беше колаборационистична. Тя беше опозиция, която работеше заедно с управлението. Къде бяха тези хора, когато преди една година в пика на ГЕРБ, хора като мен излязоха и казаха, че така не може да продължава. Тогава всички замълчаха. От несистемни играчи като мен колаборационистичната опозиция нямаше интерес.

Работата на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество и на подобни комисии трябва да бъде много добре преоценена, изказа мнение Коларов. За такива структури, в които има демократичен дефицит, вероятно трябва да се мисли дали въобще трябва да съществуват, подчерта още той.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени